Spelenderwijs-orkest

Met een schoolorkest haal je muziek nog meer de school in! Werken jullie op school al met 123ZING? Dan is een schoolorkest een leuke vervolgstap. Zoek daarvoor de samenwerking met een muziekvereniging of andere muzikale partner. 123ZING biedt bij diverse liedjes speciale arrangementen en lesmateriaal om te gebruiken met het Spelenderwijsorkest.

Wat is het Spelenderwijsorkest?

Het Spelenderwijsorkest is een verzamelnaam voor opleidingsorkesten waarin kinderen samen muziek maken. Ze maken binnenschools al kennis met muziek door de lessen van 123ZING, en maken vervolgens de stap naar buitenschoolse muziekprojecten in een orkest, in samenwerking met muziekverenigingen of een andere culturele instelling.

123ZING biedt arrangementen voor Spelenderwijsorkest, jeugdorkest en/of klassiek orkest bij verschillende liedjes. Leerlingen die al een instrument bespelen, kunnen hier goed mee uit de voeten. Maar ook voor een eerste kennismaking met samen muziek maken en grotere instrumenten, zijn deze arrangementen zeer geschikt.

Spelenderwijsorkestliedjes

Hier vind je een selectie van de 123ZING-liedjes die geschikt zijn voor het Spelenderwijsorkest, jeugdorkest en/of klassiek orkest. Per lied vind je de specificaties en een audiofragment, of klik je meteen door naar het materiaal en de beschikbare downloads.

Wil je het complete aanbod Spelenderwijsorkestliedjes bekijken? Probeer 123ZING twee maanden gratis met een proefabonnement.

Aan de slag met een lied

Meer betrokkenheid van leerlingen én groepsleerkracht

Een groepsleerkracht kan met behulp van meezingvideo’s en meespeelvideo’s eenvoudig helpen met het instuderen van ritme en zang. Zo kun je het Spelenderwijsorkest op een laagdrempelige manier toepassen binnen de school. De meezing- en meespeelvideo’s maken de leerlingen nog enthousiaster, zodat ze bij de orkestlessen met een muzikale partner gemotiveerder zijn en sneller resultaat boeken. Het lied en het ritme zijn dan al bekend!
Wil je meer weten over het starten van een Spelenderwijsorkest?

Spelenderwijsorkestpartners:

De jeugd- en spelenderwijsorkestarrangementen bij de 123ZING-liedjes zijn ontwikkeld i.s.m. Musidesk Rijnbrink en Het Concertgebouw.