Gratis 123ZING downloads

Download hier gratis werkbladen, posters, vrolijke muziekslingers voor boomwhackers of ritme-instrumenten en meer handige 123ZING gadgets.  Wil je ook gratis liedjes om te proberen? Check dan onze gratis probeerliedjes.

Muziekslinger Boomwhacker

Knip de kaartjes uit (lamineer ze eventueel) en maak met elkaar een muziekstuk door de boomwhacker-kleuren in een eigen volgorde te leggen. Tevreden? Bevestig de kaartjes aan een koord en speel het muziekstuk samen op boomwhackers of klankstaven. Jullie feestmuziek is klaar!

Bekijk meer informatie over de Muziekslinger Boomwhacker.

Muziekslinger Ritme

Knip de kaartjes uit (lamineer ze eventueel) en maak met elkaar een muziekstuk door de kaartjes op eigen volgorde te leggen. De kaartjes aan deze Muziekslinger komen overeen met de 3 groepen ritme-instrumenten waar binnen 123ZING mee wordt gewerkt. Tevreden? Bevestig de kaartjes aan een koord en speel het muziekstuk samen!

Bekijk meer informatie over de Muziekslinger Ritme.

Leerlijnposter muziek A3

Download de leerlijnposter en zie in een oogopslag voor alle groepen de complete leerlijn van 123ZING in beeld. Hang de poster op in de teamkamer of knip jouw deel eruit en hang deze in de klas.

Inhoudlijst ritmebox

123ZING biedt veel lesmateriaal om met instrumenten aan de slag te gaan. Ben je benieuwd wat wij adviseren? Download en bekijk de 123ZING Ritmebox-inhoudlijst.

Werkvormen

Binnen 123ZING wordt gewerkt met iconen die staan voor verschillende actieve werkvormen. Download de iconen en druk ze af. Zo kun je bijvoorbeeld in je dagplanning aangeven dat je tijdens muziek aan de slag gaat met boomwhackers, creëren of een andere werkvorm!

Kleurplaat Muizenflat

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2023 organiseert 123ZING een winactie voor groep 1, 2 en 3: Een muizenflat vol geluiden! Print de kleurplaten uit, laat iedere leerling een muizenkamer tekenen en plak de creaties aan elkaar tot een prachtige muizenflat!

Download methodedocumenten

7 voordelen van podiumkunsten in één methode

Wat levert de combinatie van muziek, dans en drama jouw school op? Laat je inspireren en maak een onderbouwde keuze voor 123ZING.

Instrumentencheck

Binnen de leerlijn muziek van 123ZING wordt met name gewerkt met ritme-instrumenten en boomwhackers. Zo ontdekken leerlingen ritme, melodie, harmonie en akkoorden. 

Wil je boomwackers of ritme-instrumenten gebruiken op school? Gebruik de instrumentencheck.

Hand-out: Meer Muziek in de Klas

Waarom is muziek belangrijk op school? En hoe helpt muziek
leerlingen om zich te ontwikkelen? Méér Muziek in de Klas vroeg
wetenschapsjournalist Mark Mieras om het onderzoek op een rijtje
te zetten. Hier een samenvatting van zijn bevindingen.

Digitale brochure

Lees alle informatie over de 123ZING Methode voor Podiumkunsten in de compacte brochure.

TIP: Print de brochure en leg hem in de koffiekamer. Zo komen je collega’s ook alles te weten over 123ZING!

123ZING met vakdocenten

In deze brochure lees je hoe je 123ZING kunt inzetten op school met een vakdocent muziek, dans en/of drama. 

Checklist Muzikale school

Praktische tips nodig om van jouw school een muzikale school te maken? Kijk dan eens naar deze checklist!

Methode documentatie