School-
instrumenten

Instrumenten maken het muzikale plezier in de klas compleet. In de leerlijn muziek van 123ZING vind je veel lesmateriaal waarbij schoolinstrumenten worden ingezet. Daarom adviseren wij om boomwhackers en ritme-instrumenten aan te schaffen op school. 

De leerlijn muziek

Binnen de leerlijn muziek van de 123ZING Methode voor Podiumkunsten wordt met name gewerkt met ritme-instrumenten en boomwhackers. Zo ontdekken leerlingen ritme, melodie, harmonie en akkoorden. Daarnaast biedt de methode ook materiaal om aan de slag te gaan met melodische instrumenten. Verder leren de leerlingen binnen de doorlopende leerlijn over een breed scala aan instrumenten uit de popmuziek, jazz, klassieke muziek en wereldmuziek.

In de methode:

Wat heb ik nodig?

Lees hieronder meer over boomwhackers en ritme-instrumenten en bekijk ons advies voor een klas met 25-30 leerlingen.

Download onze checklist om de instrumenten op school te inventariseren en indien gewenst aan te vullen. 123ZING verkoopt zelf geen instrumenten. Klik hier voor aanbieders van schoolinstrumenten.

Boomwhackers

Boomwhackers zijn gekleurde, holle, kunststof buizen, verschillend in lengte en daardoor ook in toon. Met boomwhackers ontdek je ritme, melodie, harmonie en akkoorden op een speelse manier. Speel direct mee met de handige 123ZING meespeelvideo’s.

Ons advies voor 1 klas (25-30 leerlingen)

4 x diatonische basisset

(de witte pianotoetsen)

Boomwhacker instrumenten op een rijtje

2 x chromatische set

(de zwarte pianotoetsen)

1 x set octavators

(door deze doppen klinken boomwhackers 1 octaaf lager)

meisje met boomwhacker en boomwhacker tegels van 123zing
Kind met tamboerijn en ritme instrumenten icoon trommels met vel slag instrumenten schudinstrumenten

Ritme-instrumenten

Binnen de methode zijn de ritme-instrumenten onderverdeeld in drie groepen met herkenbare iconen: schudinstrumenten, slaginstrumenten en trommels met vel. Via de meespeelvideo’s zijn de instrumenten snel en gemakkelijk in te zetten!

Ons advies voor 1 klas (25 - 30 leerlingen)

123ZING Ritmebox

Overige instrumenten

Op zoek naar meer uitdaging? 123ZING biedt extra verdiepend lesmateriaal voor blaas-, snaar-, strijk-, slaginstrumenten en toetsen. Differentieer in de klas of start een schoolorkest! Bij diverse liedjes zijn er partijen te vinden voor beginnersorkest, jeugdorkest en klassiek orkest. 

Lees meer over de orkestpartijen

gekleurde xylofoon met Wilhelmus bladmuziek voor boomwhackers

Gratis Online Training Schoolinstrumenten

Wil jij op een laagdrempelige manier en in je eigen tijd meer te weten komen over 123ZING en de instrumenten? Dan is de gratis Online Training Schoolinstrumenten iets voor jou! Onze trainers voorzien je van praktische tips en inspiratie, zodat je direct aan de slag kunt in jouw klas! 

Instrumenten aanschaffen

Via diverse webshops kun je bovengenoemde instrumenten aanschaffen. 123ZING verkoopt zelf geen instrumenten.
logo van schoolinstrumenten.nl
Schoolinstrumenten.nl
Groen en blauw logo kindermuziek winkel logo
Kindermuziekwinkel
Groen Tutto Timbri logo
Ritmestokjes.nl

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgen podiumkunsten een plek binnen jouw school, culturele instelling, pabo, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Portretfoto testimonial vakdocent

Desirée

Vakdocent

Ik gebruik graag instrumenten. Dit om aan de docenten te laten zien dat het op een makkelijke manier kan. Dit gedeelte vinden de kinderen vaak het leukst … lekker bezig zijn.

Mijn mooiste 123ZING moment is dat ik allemaal blije koppies in de klas heb omdat ze merken dat ze samen muziek aan het maken zijn en het nog mooi klinkt ook. Dit kan zingend zijn maar ook met instrumentjes.

Portretfoto leerkracht Debbie

Debbie

Leerkracht

Bij de wekelijkse thema’s in de klas doe ik regelmatig een muziekactiviteit, soms een herhaling uit het leerlijnbord, soms een los liedje, of juist een les met instrumenten!

Sinds we de 123ZING methode op school gebruiken wordt er daadwerkelijk in alle groepen muziek gegeven! Dat was in de jaren daarvoor niet het geval.