Mahlers digitale klaslokaal

Speciaal voor basisscholen lanceerde Het Concertgebouw samen met 123ZING het digitale lespakket Mahlers Digitale Klaslokaal. Dit gratis lespakket is ontwikkeld in het kader van het online Mahler Festival dat Het Concertgebouw in 2020 organiseerde als eerbetoon aan de beroemde componist: Gustav Mahler. 

Maak kennis met de componist en dirigent Gustav Mahler

De lessen voor Mahlers Digitale Klaslokaal zijn gemaakt voor groep 1 t/m 8 en bestaan uit videolessen, liedjes en actieve opdrachten, kant-en-klaar via het digibord toegankelijk. De lessen zijn voorzien van compacte leerkrachtinformatie en direct toepasbaar in de klas. Nog geen inloggegevens van 123ZING? Mahlers Digitale Klaslokaal is gratis toegankelijk. Wil je meer liedjes en lessen uit de methode van 123ZING uitproberen? Vraag dan een gratis proefabonnement van 2 maanden.

Lespakket groep 1-2
Lespakket groep 3-4
Lespakket groep 5-6
Lespakket groep 7-8

Aan ‘Mahlers Digitale Klaslokaal’ werkten mee:
Jeugdorkest Nederland  o.l.v. Jurjen Hempel, blazerstrio DiviDivi3, Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Bram Faber,
​Jeroen Schipper, Kiki Luitwieler, André Accord, Rudebeats, Leonard Evers, Milène van der Smissen, Roy Korpel, Ivo Kouwenhoven, Cassandra Willemse, Thijs van Gurp, Eveline Sand, Sebastian van Zuijlen en Loes de Vos.

Wie was Gustav Malher?

Om meer te weten te komen over Gustav Mahler en zijn leven is er voor de leerlingen van de groepen 5-8 een speciale videoles gemaakt. In deze videoles wordt je meegenomen door Mahlers leven en wat hij zoal gedaan heeft. Dat is natuurlijk erg leuk om te weten als je in Mahlers Digitale Klaslokaal aan het werk gaat! 

Je vind deze videoles in de lespakketten van groep 5-6 en groep 7-8.

Mahlers Digitale Klaslokaal is gratis te bekijken. Wil je meer van de 123ZING muziekmethode ontdekken? Vraag dan een gratis proefabonnement aan!

Alle lessen en liedjes van en voor ‘Mahlers Digitale Klaslokaal’ zijn ontwikkeld en geproduceerd
door 123ZING in opdracht van Het Concertgebouw Amsterdam.