Culturele instelling

123ZING ondersteunt culturele instellingen op verschillende manieren bij het verzorgen van muziek-, dans- en dramales op basisscholen. We denken graag met je mee. Op deze pagina lees je hoe 123ZING dit doet.

Hoe gebruik je 123ZING als culturele instelling?

Je kunt 123ZING als culturele instelling op meerdere manieren gebruiken. Het lesmateriaal kan ondersteuning bieden voor vakdocenten van de culturele instellingen die (projectmatig) lesgeven in podiumkunsten op basisscholen of optreden als intermediair. Je kunt het lesmateriaal ook inzetten bij cursussen of projecten binnen de culturele instelling.

Projecten

Gebruik 123ZING bij het opzetten van projecten rondom actuele thema’s zoals de Kindermuziekweek.

Vakleerkrachten

Geven jullie vakleerkrachten muziek-, dans- en/of dramales op basisscholen in de buurt, dan biedt het lesmateriaal van 123ZING voor hen een stevige basis om op voort te borduren.

Het Logo van 123ZING met gekleurde cijfers ballonnen geel rood oranje
Intermediair

Bieden jullie basisscholen hulp bij het implementeren van podiumkunsten in de dagelijkse lespraktijk? Dan geeft 123ZING een fijne basis om lessen op maat voor te bereiden.

Het Logo van 123ZING met gekleurde cijfers ballonnen geel rood oranje
Gebruik in eigen aanbod

Zet 123ZING in voor cursussen zoals AMV of kleutermuziek. Ook biedt 123ZING meerdere arrangement voor spelenderwijsorkesten en jeugdorkesten. 

Culturele instelling

Met het abonnement voor culturele instellingen kunnen 15 docenten een gebruikersaccount aanmaken. Hiermee kunnen zij gebruik maken van de ruim 800 lessen en liedjes die 123ZING rijk is, de doorlopende leerlijn voor groep 1-8 en de 123ZING Componeertool.

€275,00

per jaar
Kopje Koffie

Uitnodiging online kopje koffie

We zijn benieuwd hoe het met jullie gaat!

Daarom willen we je uitnodigen voor een online kopje koffie. We horen dan graag hoe jullie het huidige schooljaar voor je zien, of wij hierin nog iets voor jullie kunnen betekenen en of jullie specifieke wensen hebben. 

Daarnaast vertellen we je ook graag hoe het bij ons gaat, want ook wij hebben niet stilgezeten. 

Heb je zin in een bakkie? Stuur dan een mailtje naar loes@123zing.nl om een afspraak te plannen!

Zittende kinderen in de klas met muziekinstrumenten

123ZING Inspiratieworkshop

In ons lesmateriaal bieden we zoveel mogelijk aanknopingspunten voor extra of verdiepende activiteiten voor vakdocenten muziek, dans en/of van de culturele instelling. Een teamvergadering met alle docenten zou een moment kunnen zijn om een keer met een 123ZING trainer samen die mogelijkheden te verkennen.

Online én fysiek te boeken.

Kosten: de eerste keer gratis (eventuele extra workshops in overleg).

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgen podiumkunsten een plek binnen jouw school, culturele instelling, pabo, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Geel rood oranje cijfer logo van 123ZING

Eileen

Cultuurcoach Nieuwe Veste Breda

Binnen ons team heeft iedere docent zijn eigen specialiteit. De een zijn kracht ligt in het inspireren van de leerkrachten, de ander bloeit  juist op van de projecten met de kinderen in de klas. Weer een ander kan zich richten op het ontwikkelen van aanvullend aanbod rondom 123ZING. Zoals bijvoorbeeld een cursus liedbegeleiding gitaar, speciaal voor leerkrachten of het ontwikkelen van workshops voor leerkrachten over het spelen op boomwhackers.

Geel rood oranje cijfer logo van 123ZING

Pieter

projectleider Servicebureau Onderwijs & Cultuur Dordrecht

In het Drechtstedengebied is 123ZING een belangrijk onderdeel van Cultuureducatie met Kwaliteit. Het lesmateriaal van 123ZING speelt fantastisch in op allerlei thema’s die actueel zijn in het onderwijs. Daarnaast denkt en werkt  het team van 123ZING enorm mee om de koppeling naar instrumentengebruik in de klas mogelijk te maken. Een genot om mee samen te kunnen werken!

Paars logo van Kindermuziekweek
Van 5 t/m 14 april barst de Kindermuziekweek los! Bekijk het gratis lespakket bij het Kindermuziekweeklied ‘Energie’!