Basisschool

Ben jij leerkracht en wil je aan de slag met muziek, dans en drama in jouw klas? 123ZING is dé meest complete, eenvoudige en energieke methode voor podiumkunsten voor het basisonderwijs! Nieuwsgierig? Lees hier hoe je 123ZING gebruikt op een basisschool.

Hoe gebruik je 123ZING op de basisschool?

123ZING is vanuit de basis een methode voor muziek, dans en drama voor basisscholen. Bij Waarom 123ZING? vind je alle informatie over het lesmateriaal en de leeromgeving. 

Gekleurde componeertool met instrumenten en noten
Perfect voor het digibord

De digitale leeromgeving is laagdrempelig in gebruik, waardoor je het kant-en-klare lesmateriaal altijd bij de hand hebt!

Power up energizer Haka Bodypercussie met Kirsten en Ruud
Doorlopende leerlijn 1-8

Met de doorlopende leerlijn kan de hele school in een opbouwende lijn het hele schooljaar muziek-, dans- en dramales volgen.

123ZING trainer Cassandra in de handen klappen muzieknoten in een getekende stad
800+ liedjes en lessen

123ZING biedt rijk lesmateriaal voor elk moment van de dag. Zoek in onze leeromgeving gemakkelijk op klas, thema, (muziek)stijl of domein.

Kaptein kof in een boot in de zee met verrekijker en hoed
Didactische tips en tricks

123ZING biedt je een helpende hand bij het geven van muziek, dans en drama met een uitgebreide support databas en diverse (gratis) online trainingen.

Bovenbouw & podiumkunsten

Vind jij het als docent van de bovenbouw soms lastig om alle leerlingen mee te krijgen bij het maken van en bewegen op muziek, of bij het uitvoeren van spel? Wij geven je graag wat fijne tips!

Leerlingen kunnen zelfstandig of in kleine groepjes aan de slag met creëren en componeren met de 123ZING Componeertools en de Songbox, of kunnen zelf een dans of toneelstuk bedenken.

De Power Up! Energizers voor de bovenbouw zorgen voor een laagdrempelige energieboost door de dag heen.

Koppel de podiumkunsten aan een (maatschappelijk) project dat aansluit bij de belevingswereld van je klas. Bijvoorbeeld een goededoelenactie of de afsluiting van de Kinderboekenweek. 

Hoe ouder hoe meer meningen. Jouw enthousiasme is aanstekelijk en zorgt voor plezier en actie bij de leerlingen.

Basisschool abonnement

Met het abonnement voor basisscholen heeft het hele team toegang tot de complete 123ZING Methode voor Podiumkunsten en leeromgeving. De prijs van dit abonnement is opgebouwd uit een basisprijs en een prijs per leerling.

Per jaar

€3,70 per leerling

+ €115,- basiskosten
Zittende kinderen in de klas met muziekinstrumenten

Scholing

123ZING biedt leerkrachten én vakleerkrachten een helpende hand bij het geven van muziek-, dans- en dramales door middel van webinars, teamtrainingen, individuele trainingen gratis online trainingen.

Teamtraining

Kan jouw team wel een boost gebruiken op het gebied van muziek, dans en drama? Maak kennis met alle onderdelen van de methode in de 123ZING Teamtraining. Samen met de 123ZING-trainer ontdekken jullie hoe jullie eenvoudig én met veel plezier les kunnen geven met 123ZING.

Gratis Online Trainingen

Wil jij op een laagdrempelige manier meer te weten komen over 123ZING? Dan zijn de gratis Online Trainingen iets voor jou! Onze trainers voorzien je van praktische tips en inspiratie, zodat je direct aan de slag kunt in jouw klas! 

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgen podiumkunsten een plek binnen jouw school, culturele instelling, pabo, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Potretfoto testimonia leerkracht l Anne-Loes

Anne-Loes

Leerkracht

Wij hebben de 123ZING-methode gekozen om de volgende redenen:  

Vanwege de videoles (de drempel voor leerkrachten is minder groot doordat er instructie wordt gegeven door een juf), daarnaast staan de lessen met suggesties uitgewerkt. Het variërende aanbod qua lessen, plus dat de methode een leerlijn heeft. 

Portretfoto leerkracht Mike

Mike

Leerkracht

Ik geef een paar keer in de week 30 minuten muziekles. Maar daar stopt het niet. Ik zet veelvuldig korte muzikale activiteiten in tussen mijn lessen door. Of ik reserveer weer een kwartiertje om bodypercussie te doen, ritmes te herhalen en even een liedje met de boomwhackers te spelen. Ook de energizers gebruik ik wekelijks om de kinderen even lekker te laten bewegen/zingen.