De digitale leeromgeving

De digitale leeromgeving van 123ZING is ontwikkeld vanuit de behoeften van onze gebruikers. Hierdoor is de leeromgeving van alle gemakken voorzien! Muziek-, dans- en dramales geven in de klas was nog nooit zo eenvoudig. Bekijk de video en ontdek het zelf!
getekende meester voor digibord met de 123ZING muziekmethode stippentool abonnement

Muziek, dans en drama in een handomdraai!

De digitale leeromgeving van 123ZING is van alle gemakken voorzien. Hierdoor kun je in een handomdraai complete lessen geven. Ruim 52.000 leerkrachten gingen je voor. Nieuwsgierig wat gebruikers van de leeromgeving vinden? Lees hun ervaringen.  Bekijk hieronder de handige functies die je terugvindt in de 123ZING-leeromgeving.

Ontdek de leeromgeving

Startpagina

Vanuit een overzichtelijke startpagina klik je gemakkelijk door naar alles wat je nodig hebt voor de lessen.

Account overzicht
Persoonlijk account

Iedere leerkracht heeft een eigen account met persoonlijke toegang tot de 123ZING-leeromgeving vol liedjes en lessen.

Een groep voor elke klas

Werk gemakkelijk samen met duocollega’s vanuit een groep! Per groep heb je automatisch toegang tot een bibliotheek en een Kidspagina.

Bibliotheek

In de digitale bibliotheek in jouw account sla je de favoriete lessen en liedjes van jouw klas op. Zo heb je ze altijd bij de hand. 

Groep 3b-1 overzicht kidspagina liedjes die de juf of meester heeft klaargezet
Kidspagina

Zet lessen en liedjes klaar op de eigen 123ZING Kidspagina van jouw klas. Zo kunnen leerlingen er zelfstandig (thuis) mee aan de slag. 

Leerlijnen

Bekijk in één overzicht de leerlijnlessen voor muziek, dans en drama voor jouw groep.

Categorieën

Filter alle lessen en liedjes op verschillende categorieën, zoals feestdagen, seizoenen, leergebieden en werelddelen.

Afspeellijsten

Verzamel je favoriete liedjes en lessen binnen je persoonlijke account, of gebruik groeps- en schoollijsten.

Zoekfunctie

In de methode vind je meer dan 700 liedjes en lessen. Typ een zoekwoord, thema of stijl en vind gemakkelijk een passende les. 

Hulp & Aan de slag

Binnen de rubriek Hulp en Aan de slag bieden we je alle handvatten om optimaal gebruik te maken van 123ZING. 

Actueel

Onder de pagina Actueel vind je continu de laatste les- en liedtips die passen bij de actualiteit, net als een agenda en de laatste nieuwtjes. 

In de 123ZING Studio vind je verschillende toffe tools waarmee leerlingen zelf kunnen creëeren, op het gebied van muziek, dans en drama. 

Componeertool

In de Studio vind je de componeertool. Ga aan de slag met het zelf componeren van muziek!

Songbox

Songbox is speciaal ontwikkeld voor groep 7-8. Met deze tool kunnen de leerlingen muzikaal aan de slag met hun eigen favoriete hits.

Afbeelding van de teken en stempel tool couplet 1
Teken- & Stempeltool

Met de Teken- & Stempeltool van de 123ZING creëer je eigen composities met behulp van stempels of maak je gemakkelijk aantekeningen met de tekenfunctie.

Schoolbeheer

Beheer de accounts die aan de school gekoppeld zijn. Voeg leerkrachten, kartrekkers en (mede)beheerders toe. 

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgen podiumkunsten een plek binnen jouw school, culturele instelling, pabo, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Portretfoto vakdocent testimonials

Carla

Vakdocent

123ZING gebruikt duidelijke leerlijnen voor groep 1 t/m 8. Er zijn veel mogelijkheden om te werken met ritme-instrumenten en boomwhackers. Wat ik ook heel fijn vind, is dat de methode steeds verder uitbreidt en nieuwe mogelijkheden biedt 

Het is een fijne methode voor leerkrachten die meer willen met muziek in de klas maar is ook heel geschikt voor leerkrachten die zich niet zo comfortabel voelen met het geven van muziek. De voorbereiding is kort en bondig, alles wat je nodig hebt staat keurig op een rijtje. Dus ideaal voor iedereen in het onderwijs.

Portretfoto leerkracht Mike

Mike

Leerkracht

Het is echt een methode voor iedereen; of je nu wel of niet veel affiniteit hebt met muziek! Je wordt aan de hand meegenomen met mooie, duidelijke video’s waarin alles goed verteld, voorgedaan en voorgezongen wordt dat je echt niet meer ”bang” hoeft te zijn dat je het niet kunt. En voor wat meer gevorderde leerkrachten zijn de extra’s zo talrijk dat de methode echt geen moment gaat vervelen. PLUS er komt telkens meer bij!

Stel je muzieklessen niet uit, wees niet bang dat je niet goed kunt zingen…….. Log in en ga deze methode gebruiken. Gewoon doen!