Student

Ben jij de leerkracht van de toekomst? Ervaar met 123ZING het plezier van muziek, dans en drama in de klas. Lees hier hoe je 123ZING inzet tijdens jouw studie.

Extra leuk: Vanaf schooljaar 2023-2024 maak je met jouw schoolaccount gratis gebruik van 123ZING!

Hoe gebruik je 123ZING binnen je opleiding?

123ZING is de complete podiumkunstenmethode voor het basisonderwijs en draagt graag bij aan de ontwikkeling van jou als toekomstige leerkracht. Bij Waarom 123ZING? vind je alles over de methode.

Kennismaking

Ervaar zelf het plezier van muziek-, dans- en dramales in de klas. 123ZING biedt kant-en-klaar lesmateriaal voor groep 1-8.

Stagiaire in de klas bij het basisonderwijs
Stage

Studenten kunnen binnen hun stage oefenen met het geven van muziek, dans en/of drama met behulp van een digitale methode.

Didactische tips en tricks

123ZING biedt je een helpende hand met behulp van een uitgebreide supportpagina en diverse (gratis) online tutorials en webinars.

Thema's actueel, seizoenen, leergebieden, feestdagen, energizers, kazoo
700+ liedjes en lessen

123ZING biedt rijk lesmateriaal voor elk moment van de dag. Zoek gemakkelijk op klas, thema of domein.

Abonnement Student

Ontdekt 123ZING tijdens je studie met een studentabonnement! Studenten krijgen via SURFconext gratis toegang tot de 123ZING-leeromgeving vol liedjes en lessen muziek, dans en drama.

Vanaf schooljaar
2023-2024

Gratis

Met je studentenmailadres

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgen podiumkunsten een plek binnen jouw school, culturele instelling, pabo, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Lynn

Student

Ik merk dat het gebruik van 123ZING mijn muzieklessen tot een hoger niveau heeft gebracht.

Door de methode te gebruiken kreeg ik niet alleen meer input, maar ook ondersteuning tijdens de les. Nu ben ik zelf al redelijk muzikaal, ik speel gitaar en ik zing, maar een muziekles geven is zo anders dan het geven van een andere les. Het hebben van ondersteuning is dan echt heel fijn. Je kan zelf tijdens de les ook weer even luisteren wat het ritme ook alweer was of wat de tekst van het lied is. Het gaf mij meer vertrouwen in mijzelf maar ook vertrouwen in de les die je geeft. 

Portretfoto Lonneke

Lonneke

Student

De methode van 123ZING is vernieuwend door heel het jaar heen. 

Ik zou deze methode aanraden aan andere collega’s omdat het een goede website heeft met verschillende tools en verschillende thema’s, het geeft je de kans om te differentiëren, om zelf iets bij te leren (door de instructiefilmpjes voor de leerkrachten), passend bij de leerlijnen voor muziek, makkelijk in te zetten in combinatie met andere vakken.