Zelfstandig vakdocent

Ben jij werkzaam als zelfstandig vakdocent muziek, dans en/of drama? In de uitgebreide 123ZING-database vind je liedjes en lessen waaruit jij als vakspecialist kunt putten als uitbreiding op je eigen lesmateriaal.

Hoe gebruik je 123ZING als zelfstandig vakdocent?

123ZING is vanuit de basis een methode voor podiumkunsten voor basisscholen. Voor vakdocenten met meer ervaring biedt de methode ook praktische handvatten en tips voor verdieping. Lees meer over de methode bij Waarom 123ZING?

Projecten

Gebruik 123ZING bij het opzetten van projecten rondom actuele thema’s zoals de Kindermuziekweek.

Juf met kinderen voor het digibord met 123ZING
Basis voor verdieping

Het lesmateriaal van 123ZING biedt een stevige basis om op voort te borduren.

Melodische arrangementen voor boomwhackers in kleuren
Kant-en-klaar materiaal

Ook voor vakdocenten is kant-en-klaar lesmateriaal een uitkomst. Denk hierbij aan de verschillende meespeelstukken en arrangementen.

Gebruik in eigen lespraktijk

Zet 123ZING in voor cursussen zoals AMV of kleutermuziek of een kinderkoor. Ook biedt 123ZING meerdere arrangementen voor diverse orkesten.

123ZING en een vakleerkracht

123ZING inzetten in combinatie met een vakleerkracht werkt versterkend voor zowel de vakleerkracht, de leerkracht als de leerlingen. De combinatie ontzorgt de leerkracht en geeft de vakleerkracht juist ruimte voor een extra creatieve invulling van de muziek-, dans- of dramales. Zo zorgt de groepsleerkracht dat de basis van het onderwijs wordt gewaarborgd en zorgt de vakleerkracht voor extra verdieping. 

Naast het frequent aanbieden van podiumkunsten kan de vakleerkracht de groepsleerkracht met behulp van de 123ZING leeromgeving helpen met het aanbieden van muziek, dans en drama door de week heen. Lees hier meer over in de blog die wij hierover schreven.

Juffrouw in de klas met digibord en kinderen zittend achter hun tafel

Abonnement zelfstandig vakdocent

Het abonnement voor zelfstandig vakdocent is bedoeld voor individueel gebruik in de eigen lespraktijk. Dit abonnement is niet bedoeld voor gebruik op een basisschool.

Per jaar

€137,50

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgen podiumkunsten een plek binnen jouw school, culturele instelling, pabo, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Portretfoto vakdocent testimonials

Carla

Vakdocent

Ik mag de muzieklessen bij ons op school geven. Alle klassen krijgen structureel muziekles. Ik heb veel houvast aan de leerlijnen en het gevarieerde aanbod dat 123zing biedt. Alle kernwaarden komen aan bod. Het materiaal binnen 123ZING is ook geschikt voor het geven van optredens. Dit is in de afgelopen jaren ook al een paar keer met veel succes ontvangen door de ouders en andere toeschouwers.

 

Portretfoto vakdocent Elna

Elna

Vakdocent

Ik voel me bij 123ZING op mijn gemak vanwege het materiaal, gebruiksvriendelijkheid en de Kidspagina. Daarom gebruik ik de methode als een rode draad door mijn muzieklessen heen.

Mijn ultieme tip is gewoon doen. Wees niet bang om dingen uit te proberen. Het wijst zich allemaal vanzelf. Maak gebruik van dit goede materiaal!

Paars logo van Kindermuziekweek
Van 5 t/m 14 april barst de Kindermuziekweek los! Bekijk het gratis lespakket bij het Kindermuziekweeklied ‘Energie’!