Kind & ouder/Verzorger

Met de 123ZING Kidspagina kunnen leerlingen ook thuis aan de slag met muziek, dans en drama. Met deze pagina helpen we je op weg om thuis aan de slag te gaan met 123ZING. We hebben ook een speciale pagina voor basisscholen. Deel deze met school als inspiratie of hulp bij het vinden van een leuke methode voor podiumkunsten.

kind tablet
Leerkracht in de klas voor een digibord met de digitale muziekmethode

School gebruikt 123ZING

Misschien heb je al eerder via school inloggegevens van de 123ZING Kidspagina ontvangen. Log hiermee in op kids.123zing.nl en kijk welke lessen en liedjes de leerkracht heeft klaargezet.

In de Kidspagina kunnen kinderen ook zelf muziek maken met de 123ZING Componeertool! Met een eigen leerlingcode kunnen ze hun composities ook opslaan en op een later moment verder werken. 

Heeft de school wel 123ZING maar heb je geen inloggegevens?

Vraag de leerkracht of hij/zij inloggegevens aan wil maken voor de Kidspagina. In de tussentijd kun je alvast aan de slag met de liedjes die we op de probeerliedjespagina klaar hebben gezet. Je kunt deze gebruiken zonder in te loggen op 123ZING. 

School gebruikt geen 123ZING

Wordt er nog geen 123ZING gebruikt op school? Ga dan aan de slag met de gratis liedjes op de probeerliedjespagina. 

Op scholen die wel met 123ZING werken, hebben de leerlingen ook toegang tot de 123ZING Kidspagina waar de leerkracht liedjes en lessen voor ze klaarzet en waar leerlingen met de 123ZING Componeertool zelf muziek kunnen creëren. Leerkrachten kunnen bij ons een gratis proefabonnement aanvragen voor de hele school.

Ervaringen van onze gebruikers!

Met 123ZING krijgen podiumkunsten een plek binnen jouw school, culturele instelling, pabo, kinderdagverblijf of studie. Meer dan 52.000 (vak)leerkrachten ging je voor. Lees hieronder enkele ervaringen van onze gebruikers.

Ballon foto ouder en kind

Brechtje en Mike

Kind en ouder

Brechtje: Het leukste aan de liedjes en lessen van 123ZING is dat je niet alleen hele leuke liedjes hoort, maar dat je makkelijk zelf kan leren om de liedjes mee te zingen. Maar dat niet alleen, ook de dansjes en het meespelen met instrumenten kan je oefenen. En je kan zelf creatief zijn en muziek zelf toevoegen (Componeertools). Het is dus echt het leren van muziek: door zingen, ritme, instrumenten te leren kennen en te leren dansen. Het is alles in één.

Mike: 123ZING is niet alleen leuk, maar qua methode ook erg goed doordacht. Bovenal is 123ZING gewoon erg goed uitgevoerd en makkelijk toe te passen. Mijn zoon Abel (4) is minder bezig met muziek dan zijn zus Brechtje, maar de 123ZING nummers kan hij allemaal meezingen. Dus ook kinderen die minder van nature met muziek bezig zijn leren met 123ZING wel de juiste principes.

Ballon foto testimonial

Mila en Tim

Kind en ouder

Mila: Het leukste aan de liedjes en lessen van 123ZING is dat ik zelf een liedje kan uitkiezen. Mijn favoriete liedje is Tijdmachien. Ik zit in groep 1 en in de klas gebruiken we 123ZING 3 keer per week. Het allerleukste is dat ik lekker kan meedansen. 

Tim: Binnen het gezin speelt muziek een grote rol en 123ZING vult dit mooi aan. Superleuk dat je via de Kidspagina thuis aan de slag kan gaan, alleen is mijn dochter daar nu nog wat te klein voor. In de toekomst gaan we hier zeker mee aan de slag. Mocht je als leerkracht of directeur nog twijfelen om deze methode te gaan gebruiken zou ik zeggen: Doen! Muziek verrijkt de creativiteit.