123ZING Koningsspelenlied

Let's go
Turbo!

Dans voor de Koning!

4, 3, 2, 1… Let’s Go Turbo! Zing en dans vol energie mee met dit turbo-tastische lied! In de achtertuin, de woonkamer of samen op het sportveld even lekker rekken en strekken. Volg de dansles en… laat je horen!

123ZING Koningsspelenlied

Het complete lespakket dat hoort bij ‘Let’s Go Turbo’ is gratis toegankelijk (ook zonder abonnement op 123ZING) via de 123ZING lesplayer. Klik in de player, linksonder, op leerkrachtinformatie voor een handige lesvoorbereiding.

In het lespakket

Bekijk het lied!

Tips voor schoolbrede uitvoering

Let’s Go Turbo is uitermate geschikt om schoolbreed ingezet te worden. Hoe leuk is het als je met de hele school, van groep 1 tot en met groep 8, de Koningsspelen af trapt met een gezamenlijk uitvoering van dit lied? Denk hierbij aan een uitvoering op het schoolplein of op een voetbalveld. Zo start je de Koningsspelen op een actieve en super energieke manier!

Haal alles uit het lespakket door het lied eerst in te studeren, samen met de leerlingen. Dit kan heel handig worden gedaan door de instudeertool. Na het instuderen van het liedje kan je aan de slag gaan met het instuderen van de dans. Speciaal voor de bovenbouw is er een uitdagende versie gemaakt van de choreografie! Hierdoor worden ze nog iets meer uitgedaagd. Lukt het niet? Dan is er altijd nog de reguliere versie.

Aan 'Let's Go Turbo' werkten mee:

 
Tekst: Jeroen Schipper
Muziek:  Jeroen Schipper en 123ZING

Zang: Kirsten Vermeij, Luca en Hugo
Choreografie: Studio Max Dance (Maxime)
Productie: 123ZING
 
Met grote dank aan alle dansers van Studio Max Dance:
Anna, Esmee, Evelien, Fenne, Joline, Nikki, Puck, Jasmina, Maud, Esmee, Fenna, Guusje, Ilana, Jill, Lieke, Maud, Pien, Liv, Beau, Pien, Sofie, Melle, 
Fedde, Quan, David, Max, Celia, David, Tygo en Kaj. 
Jongens en meisjes dansend op een voetbalveld met blauwe en rode t-shirts
Koningsdaglied

Op 27 april vieren we de verjaardag van koning Willem-Alexander! Maar wist je dat iedereen wel een beetje blauw bloed heeft? Door iets moois voor een ander te doen ontpop ook jij tot een koning!

Webinar Special Koningsspelen

Bekijk de opname van de Webinar Special Koningsspelen. Tijdens deze webinar hoor en zie je hoe je met 123ZING aan de slag kunt tijdens Koningsdag én de Koningsspelen!

Koningspelen 2023

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. 

Datum 2023