NPO-Financiering en muziek

meester bij digibord

Hoe de 123ZING Muziekmethode ondersteunt bij het inhalen van leervertraging

Met 123ZING heeft de school een methode in huis die ook tijdens de inzet van de NPO-financiering haar toegevoegde waarde heeft. Muziek is inmiddels niet meer weg te denken uit school, maar hoe pas je muziek in wanneer het lesprogramma al vol zit en er leervertraging ingehaald moet worden? Hieronder zetten wij op een rijtje hoe 123ZING hierbij kan ondersteunen.

Muziek en leren

Het vak muziek biedt veel toegevoegde waarde als het gaat om de ontwikkeling van kinderen. Dit gebeurt zowel op cognitief gebied, denk maar eens aan het zingen van de tafels bij rekenen of liedjes ter ondersteuning bij taal, als op sociaal emotioneel gebied. Muziek nog beter verankeren binnen de school is daarom een mooie ondersteuning om leervertraging in te halen.

Leren met muziek…

Meer lezen over wat muziek voor invloed heeft op leren. Mark Mieras schreef er een mooi artikel over voor Meer Muziek in de Klas. Download het artikel hieronder. 

Muziekles met 123ZING

De leerkracht kan met 123ZING eenvoudig en structureel muziekles geven. De doorlopende leerlijn binnen de methode biedt de leerkracht houvast, maar de methode geeft ook voldoende mogelijkheden om muziek door de dag heen toe te passen. Daarnaast is de digitale leeromgeving van alle gemakken voorzien om muziekles geven nog eenvoudiger te maken! In de 123ZING Muziekmethode vind je onder andere:

Muziekles met 123ZING en een vakleerkracht

De 123ZING muziekmethode inzetten in combinatie met een vakleerkracht werkt versterkend voor zowel de vakleerkracht, de leerkracht als de leerlingen. De combinatie kan de leerkracht ontzorgen en de vakleerkracht juist ruimte geven voor een extra creatieve invulling van de muziekles. Zo zorgt de groepsleerkracht dat de basis van muziek wordt gewaarborgd en zorgt de vakleerkracht voor extra verdieping, door bijvoorbeeld het inzetten van instrumenten. Naast het frequent aanbieden van muziekles kan de vakleerkracht de groepsleerkracht met behulp van de 123ZING leeromgeving helpen met het aanbieden van muziek door de week heen. Dit kan bijvoorbeeld door:

123ZING biedt een helpende hand!

123ZING biedt leerkrachten én vakleerkrachten een helpende hand bij het geven van muziekles door middel van teamtrainingen, individuele trainingen, webinars en e-learninglessen. Zet de NPO-Financiering in voor de deskundigheidsbevordering van jouw team en haal alles uit 123ZING wat er in zit!

Download de gratis PDF

Wil je op je gemak al deze informatie nog eens teruglezen of alle informatie uitprinten voor in de teamkamer? Download dan de NPO-Financiering & Muziek PDF.