Portret foto van Iris Doggenaar in een rode trui.

Iris van Doggenaar

ontwikkelaar muziek, specialist speciaal onderwijs, trainer

Iris maakt het lesmateriaal van 123ZING geschikt voor kinderen in het speciaal onderwijs. Ze voegt nieuwe liedjes toe of tovert een afwasborstel om tot muziekinstrument.
Handig: ze werkt twee dagen als juf op een school voor speciaal onderwijs, regelmatig test ze hier haar ideeën. Iris ziet geen beperkingen, ze kijkt naar wat leerlingen wél kunnen.

En ze doet meer

Schrijft blogs voor de website, geeft teamtrainingen aan docenten op basisscholen én zingt liedjes in voor 123ZING. Je hoort haar op Dierentuin, Dikke Zwarte Vlieg en Sintmedley II.

Werkt graag samen

Ze is een vrolijke, vriendelijke en gezellige collega. Iris is een echte teamplayer: ze werkt graag samen aan nieuwe formats en vindt het prettig als alle neuzen dezelfde kant op wijzen.

Wordt blij van

Samen zingen en muziek maken. Staat vaak in de keuken om heerlijke gerechten te maken voor vrienden en familie. Drinkt koffie het liefst in de ochtendzon en doet graag gekke dansjes in de kroeg. Knoopt soms spontaan een gesprek aan met een vreemde.

Opleiding

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, B.A. of Music and Education (BEd) & Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Master Musical Leadership (1e lichting) met specialisatie in Speciaal Onderwijs.

Deed in de Master Muscial Leadership onderzoek naar welke muziek geschikt is voor Muziekbelevingslessen. Schreef composities naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek en deed veldonderzoek op welke manier deze composities aansloten bij het beleven van muziek. Doelgroep van het onderzoek waren leerlingen met een zeer laag IQ, tussen de 0-35.

Relevante werkervaring

Docent Muziek op Speciaal Onderwijs scholen & HBO.

Ervaring in het lesgeven op cluster 3 scholen. Geeft nu les op cluster 2 school voor kinderen met een TOS (Taalontwikkelingsstoornis). Geeft sinds kort een Master Elective op het Conservatorium aan studenten om ze bij te scholen in het werken met kwetsbare doelgroepen.

Andere teamleden bekijken?

Koosje Bunnik
redacteur, content creator
Loes van Zuijlen – de Vos
zakelijk directeur