Nu online: Lespakket Kinderboekenweek – Bij Mij Thuis

Welkom bij mij thuis! Van 4 tot en met 15 oktober is het weer Kinderboekenweek en 123ZING heeft dit jaar weer twee te gekke liedjes én bijpassend lespakket gemaakt rondom het landelijke thema Bij Mij Thuis.

De lespakketten rond de twee Kinderboekenweekliedjes zijn gratis te gebruiken, ook voor mensen die nog geen abonnement hebben bij 123ZING. 

Bij Mij Thuis

De bovenbouw (groep 4-8) swingt op het lied Bij Mij Thuis. Iedereen is welkom bij Jikke en Mex thuis! Het gaat er misschien wel iets anders aan toe dan bij jou thuis, maar dat is juist zo leuk. 

Bij dit swingende nummer vind je, zoals je van ons gewend bent, vele leuke extra’s, zoals een dans op het lied én een componeertool met huisgeluiden. 

Mijn Huisje

Met de onderbouw (groep 1-2-3) kun je genieten van Mijn Huisje. Mijn huisje rommelt, piept en kraakt… Ontdek samen welke geluiden er allemaal te horen zijn in huis. Herken je de geluiden?

Ook bij dit lied vind je allerlei leuke muzikale extra’s, zoals een klankverhaal, een dans op het lied en een componeeropdracht!

Dans- en dramalessen

Naast de lespakketten bij de liedjes ‘Bij Mij Thuis’ en ‘Mijn Huisje’, kun je als 123ZING-abonnee dit jaar ook aan de slag met een losse dans- en dramales voor iedere groep, passend bij het thema! Hoe ziet een ochtendritueel er bijvoorbeeld uit in beweging? En dansen ze bij jou thuis hetzelfde als bij mij thuis?

Je vindt de dans- en dramalessen op de themapagina (alleen voor 123ZING-abonnees).

 
Winactie groep 1-2-3: Muizenflat vol geluiden! 

Hoe zou jouw muizenhuisje eruitzien? Maak met de klas een muizenflat!

In het kader van de Kinderboekenweek 2023 organiseert 123ZING een winactie voor de onderbouw (groep 1-2-3), passend bij het lied voor de onderbouw, Mijn Huisje. Maak je eigen muizenflat vol geluiden!

Paars logo van Kindermuziekweek
Van 5 t/m 14 april barst de Kindermuziekweek los! Bekijk het gratis lespakket bij het Kindermuziekweeklied ‘Energie’!