Meespeelstukken

Binnen de 123ZING Muziekmethode vind je veel meespeelstukken voor ritme-instrumenten, boomwhackers en spelenderwijsorkesten. Door deze handige en actieve video’s kun je gemakkelijk aan de slag met (school)instrumenten in de klas.

Jongen met sambaballen en meisje met vingers in de lucht met de bewegende leerlijn

Soorten Meespeelstukken

Binnen de 123ZING Muziekmethode vind je verschillende meespeelstukken voor ritme-instrumenten, boomwhackers en Spelenderwijsorkesten. Met behulp van deze meespeelstukken kunnen kinderen gemakkelijk en snel samen muziek maken als een echt orkest!

Ritme Meespeelstukken

Door middel van grafische notatie (kruisje, rondje, driehoekje) spelen leerlingen gemakkelijk mee met muziekstukken in allerlei stijlen, van klassiek tot pop. 

Wil je meer weten over het gebruik van ritme-instrumenten binnen de 123ZING Muziekmethode? Kijk dan op onze instrumenten pagina.

meespelen ritme

Boomwhacker Meespeelstukken

De meespeelstukken voor de boomwhackers zijn gemaakt met behulp van kleurnotatie. De kleuren van deze notatie komen overeen met die van de boomwhackers. Door de gekleurde blokken te volgen spelen leerlingen al snel de melodie óf de begeleiding van een muziekstuk.

Spelenderwijsorkest- arrangement

Met de Spelenderwijsorkest meespeelstukken is het mogelijk om, naast met schoolinstrumenten, ook op een laagdrempelige manier met een pop-, blaas-, of klassiekinstrumentarium mee te spelen met het lesmateriaal van 123ZING. Alle instrumenten spelen in deze arrangementen hetzelfde ritme. Dit ritme wordt in de meespeelstukken genoteerd door middel van witte bolletjes.

Komt het witte bolletje bij de groene speelknop, dan spelen de leerlingen op hun instrumenten.Dit zijn eenvoudige partijen waarbij vaak één of enkele noten worden gebruikt. De Spelenderwijsorkest arrangementen bestaan uit een eenvoudig ritme waarbij de kinderen tussendoor ook de tijd hebben om het lied, desgewenst, mee te zingen. 

De Spelenderwijsorkest arrangementen sluiten perfect aan bij de Jeugdorkestarrangementen die bij hetzelfde lied te vinden zijn. Op deze manier kunnen kinderen die net beginnen met het bespelen van een instrument al snel als een echt orkest samenspelen. Hierdoor is een samenwerking met een lokale muziekschool of muziekvereniging gemakkelijk te bewerkstelligen. Dit zorgt voor nog meer muziekplezier binnen én buiten de school! 

meespelen spelenderwijsorkest
spelenderwijsorkest arrangement meespeelstuk ik word lekker wat ik wil