Componeertool

Met de componeertool van 123ZING kunnen leerlingen van groep 1-8 aan de slag met het zelf creëren en componeren van muziek. In een handomdraai maken zij eigen composities op het digibord of in de 123ZING Studio.

Creëren & componeren

Creatief denken, samenwerken, kritisch denken en communiceren komen samen als leerlingen een eigen compositie maken. Zelf muziek creëren en componeren sluit bijzonder goed aan bij werken aan 21e eeuwse vaardigheden. Binnen de muziekleerlijn van 123ZING wordt aan de component creëren en componeren veel aandacht aan geschonken door middel van:

Leerkracht voor digibord met componeertool prikbord en liedjes

Digitaal creëren en componeren met de 123ZING Componeertool

Met de 123ZING Componeertool maken leerlingen van alle groepen in een opbouwende lijn op speelse en intuïtieve wijze kennis met het proces van creëren binnen muziek. De componeertool sluit uitstekend aan bij de vaardigheden die aan bod komen in de muzieklessen van de doorlopende leerlijn. Componeren bij 123ZING kan op vier manieren.

Componeren met stippen & plaatjes

Door te componeren met stippen en plaatjes, creëer je eenvoudig een meespeelarrangement met drie verschillende groottes (hard, medium, zacht) óf verschillende kleuren. Naast witte stippen of plaatjes, kan er gecomponeerd worden met de kleuren van de boomwhackers.

Componeren met ritme

Om te componeren met ritme, maak je gebruik van de drie ritme-iconen (kruisje, rondje, driehoekje) in drie verschillende sporen. Ook is het mogelijk een tafelritme te componeren. Je ziet en hoort direct wat je hebt gemaakt en kunt dit eventueel meespelen op ritme-instrumenten.

Componeren met boomwhackers

Ga in de componeertool aan de slag met de verschillende kleuren van de boomwhackers. Je kunt kiezen uit verschillende geluiden en verschillende toonsoorten. Je ziet en hoort direct wat je hebt gemaakt! Extra leuk is om je eigen creatie mee te spelen met boomwhackers. 

Componeren met drum & bass

Door de verschillende geluiden in een patroon te plaatsen, creëer je eenvoudig een beat in verschillende sporen, net als een echte DJ of producer. Je ziet en hoort direct wat je hebt gemaakt!

Paars logo van Kindermuziekweek
Van 5 t/m 14 april barst de Kindermuziekweek los! Bekijk het gratis lespakket bij het Kindermuziekweeklied ‘Energie’!