Kindermuziekweek 2022

Ik En Jij

Vriendschap door dik en dun! Daar gaat het nieuwe Kindermuziekweeklied over. 123ZING maakte dit lied i.s.m. de Kindermuziekweek. Dit jaar is de Kindermuziekweek van 1 tot en met 10 april. Het lied wordt gezongen door Junior Songfestival winnares Ayana!  
‘Ik En Jij’  is nu voor iedereen beschikbaar. Mét uitgebreid lespakket!  

Kindermuziekweeklied 2022

Het complete lespakket dat hoort bij ‘Ik En Jij’ is gratis toegankelijk (ook zonder abonnement op 123ZING) via de 123ZING lesplayer. Klik in de player, linksonder, op leerkrachtinformatie voor een handige lesvoorbereiding.

In het lespakket

Tips voor een schoolbrede uitvoering

‘Ik En Jij’ is dankzij alle muzikale extra’s erg geschikt om schoolbreed in te zetten. De verschillende onderdelen, zoals zang, dans, bodypercussie, meespeelstukken voor boomwhackers en ritme-instrumenten, kun je er gemakkelijk een gezamenlijke optreed moment van maken. 

Download de flyer vol met handige tips en handvatten om een spetterende opening of knallende afsluiting van de Kindermuziekweek te realiseren met de hele school!

Win een workshop met Eric en Freek!

In het lespakket van ‘Ik En Jij’ vind je een les over bodypercussie en ritme. Deze lessen worden gegeven door Eric en Freek en hoe leuk is het als zij bij jou in de klas een muzikale workshop komen geven?!

Tijdens de Kindermuziekweek hebben een hele hoop klassen meegedaan aan de prijsvraag. De opdracht was: ‘Laat op een creatieve manier zien wat vriendschap en muziek voor jullie betekent’

De workshop is gewonnen door groep 7 van Basisschool de Klokkenberg uit Nijmegen. Zij hebben een fantastische lipdub ingezonden die ze helemaal zelf hebben gemaakt! Gefeliciteerd!

Over de Kindermuziekweek

Wil je meer weten over de landelijke Kindermuziekweek? Bekijk het hele programma op hun website! 

Orkestarrangementen

Speciaal voor jeugd- en spelenderwijsorkesten heeft 123ZING bij dit lied verschillende orkestarrangementen gemaakt. De partituren en XML-bestanden download je hieronder.

Downloads:

Meer materiaal voor orkesten

123ZING heeft naast het Kindermuziekweeklied nog veel meer leuk materiaal online gezet waar orkesten mee aan de slag kunnen. Bekijk via onderstaande knop het complete gratis aanbod!

Aan ‘Ik En Jij’ hebben meegewerkt:

Tekst:
Jan Groenteman

Muziek:
Jan Groenteman

Studio productie
Sebastian van Zuijlen

Arrangement:
Sebastian van Zuijlen, Freek en Eric

Regie & video:
Sebastian van Zuijlen, Thijs van Gurp

Zang:
Ayana

Acteurs:
Mila, Emma, Nathan, Ibbe
Mirakel Theater – Marike Folles Hortensius

Choreografie:
Valerie Luijten

Ritme en bodypercussie:
Freek en Eric

Nederlands met Gebaren:
Hanneke de Raaff

Kap & grime Ayana:
Nadia van Kooten

Kap & grime acteurs:
Daniella Hauser

Styling:
Daniella Hauser

Design & montage:
Thijs van Gurp

Productie:
Loes van Zuijlen- de Vos

Making-of video:
Max van Zuilen, Sjors van Zandwijk

Eindproductie:
123ZING