De schrijver van het Kindermuziekweeklied!

Ben jij benieuwd wie de schrijver van het Kindermuziekweeklied is? Wij stellen je graag voor aan: Robert Ramaker.

Het dochtertje van Robert Ramaker is razend enthousiast over het nieuwe Kindermuziekweeklied: ‘Iedereen Verstaat Muziek’. Alle liedjes die haar papa schrijft kan ze meezingen, vertelt ze. Ze helpt graag door proefpersoon te zijn en als eerste haar mening te geven over de geschreven liedjes. 

Robert Ramaker was in de race voor het beste kinderlied van 2022. De Willem Wilminkprijs wordt gegeven aan de maker van het beste kinderlied. Robert won de publieksprijs met het lied de Machinist! Als prijs mocht Robert hét lied voor de Kindermuziekweek 2023 schrijven. 

Robert is overal bezig geweest met het bedenken van het Kindermuziekweeklied. Op de fiets, bij de bakker en in de trein ontstonden muziek en nieuwe ideeën voor het lied. Al deze gedachten nam hij ter plekke op met een dictafoon. 

De grootste inspiratiebron van Robert was de verbinding van mensen gekoppeld aan het beeld van een oude bus. Robert heeft vroeger vaak gelift en heeft daardoor veel landen gezien. Met het lied ‘Iedereen Verstaat Muziek’ maakt de klas, net als Robert vroeger, een reis rond de wereld, met alle diversiteit en verschillende muzikale stijlen en instrumenten. De achterliggende boodschap is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt: iedereen kan met elkaar kan communiceren door muziek te maken. 

Robert heeft het nummer overgedragen aan Sebastian van 123ZING, die de muziek verder heeft afgemaakt in de 123ZING studio en het nummer heeft laten inzingen door Luna, de winnaar van het Junior Songfestival! Het lied kwam hierdoor echt tot leven!

Robert raadt het lied aan omdat er veel diversiteit en verschillende muziekstijlen in zitten. De muziek is vrolijk, uitdagend en is voor veel leeftijden geschikt. Daarnaast is het de basis voor een mooi gesprek voor in de klas: wat betekent het dat iedereen muziek verstaat?

Bekijk hier het lied, geschreven door Robert Ramaker:

Wist je dat?

Paars logo van Kindermuziekweek
Van 5 t/m 14 april barst de Kindermuziekweek los! Bekijk het gratis lespakket bij het Kindermuziekweeklied ‘Energie’!