Juf, kom je deze week bij ons?

KBS De Pionier
Kirsten Koppen

Onze school werkt sinds het begin van 123ZING met deze methode. Sinds een aantal jaren mag ik als vakdocente de groepen 1 tot en met 8 muziekles geven. De groepen zien mij om te week. Regelmatig word ik op de gang aangesproken door een leerling: “Juf, kom je deze week bij ons?”

Voorheen volgde ik vooral de leerlijnen. Sinds dit jaar varieer ik meer. Bij de kleutergroepen sluit ik aan bij de thema ‘s waar zij op dat moment mee bezig zijn. Ik zoek passende liedjes en ik kijk welk onderdeel uit de leerlijnen erbij aansluit. We zijn net begonnen met het thema kunst. Het liedje ‘Het museum’ past daar natuurlijk perfect bij. De groepsleerkrachten geef ik tips voor liedjes/activiteiten die makkelijk tussendoor gedaan kunnen worden. 

Met de groepen 3 tot en met 6 werk ik deze weken over ‘De wereld rond.’ We zijn begonnen met het kindermuziekweek lied ‘Iedereen verstaat muziek.’ (‘Juf, dat is Luna!’) Hierna leren groep 3 en 4 een Frans liedje en groep 5 en 6 een Marokkaans liedje.

Met groep 7 en 8 is het soms best even zoeken. Rap, zelf componeren, meespeelstukken en boomwackers zijn favoriet. Huidige popliedjes worden veel gebruikt. Ik vraag hen vaak wat ze zelf willen doen.

Naast de muzieklessen wordt 123ZING bij ons ingezet tijdens feesten, (kerst)vieringen of Pioniertijd (optredens van elke klas voor elke klas). Maar ook tussen de lessen door hoor je regelmatig de muzikale klanken van 123ZING door onze school. Ik ben trots dat wij een muzikale school zijn.

Jouw muzikale ervaringen delen?

Wil jij met jouw ervaring op de site van 123ZING komen? Wij zetten jullie graag in de spotlight als muzikale school! Ga naar de inzendingpagina via onderstaande knop en deel jouw verhaal!

Benieuwd naar andere verhalen?

KBS De Pionier
Kirsten Koppen
Juf, kom je deze week bij ons?
Geert Holleschool Berkhout
Gerra Waard
Wij zijn trots om een muzikale school te zijn.