Ontwikkelingen in schooljaar 2021-2022

overzicht van verschillende onderdelen van liedjes en lessen

123ZING blijft doorontwikkelen

123ZING zit niet stil. Ons ontwikkelteam is continue bezig met het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal of met het updaten van het al bestaande lesmateriaal. Op deze pagina vind je een globaal overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van dit schooljaar.

Geel rood oranje cijfer logo van 123ZING

Dit schooljaar zijn we bezig met de volgende ontwikkelingen:

Voltooide ontwikkelingen

.

September 2021: Uitbreiding scholingsaanbod

In het schooljaar 2021-2022 hebben wij ons scholingsaanbod uitgebreid met individuele trainingen. Tijdens deze online trainingen kan een leerkracht, samen met max. 15 andere leerkrachten, zich verdiepen in de methode en specifieke onderwerpen.

Ook geven we trainingen speciaal gericht op de kartrekkers van de school en trainingen gericht op vakleerkrachten.

September 2021: 123ZING Nieuwsflits
thumbnail van de nieuwsflits die gaat over de kinderboekenweek 2022

In de tweemaandelijkse nieuwsflits delen we het laatste nieuws rondom 123ZING met je. We laten het nieuwste lesmateriaal aan je zien, delen tips over scholing en leuke (thematische)lestips.

Zo ben je in een paar minuten direct op de hoogte en kun je vol inspiratie aan de slag met muziek.

Augustus 2021: nieuwe ontwikkelingen voor het (V)SO

Een grote wens vanuit het (V)SO was om lesmateriaal te voorzien van NmG (Nederlands met ondersteuning van Gebaren). 

Om de liedjes te kunnen voorzien van NmG, hebben we samengewerkt met NmG expert Eshter de Jong en uitvoerder op beeld, Sanne Jochems! Zij hebben er alles aan gedaan om de teksten zo goed mogelijk te benaderen en ondersteunen. Aangezien de teksten soms woorden bevatten die niet in NmG voorkomen, zijn er synoniemen gebruikt. Daarnaast is soms de keuze gemaakt, vanwege de hoge snelheid van de liedjes, om sommige woorden afgekort ondersteund uit te voeren om de kwaliteit van de bewegingen te behouden.

Gedurende dit schooljaar zullen er steeds meer liedjes met NmG ondersteuning worden gelanceerd! Bekijk alle liedjes met NmG via dit themabord.