Nieuw: Lesblok 3A Dans & Drama

Ga van de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie aan de slag met de gloednieuwe lesblokken in de leerlijnen dans en drama. Je vindt blok 3A nu in de leeromgeving. 

De leerlijnen dans en drama sluiten thematisch aan bij de leerlijn muziek en zijn daarom goed met elkaar te combineren! 

Lesblok 3A - Dans

Groep 1-2: Hard en zacht in beweging

Valerie moet nodig haar kamer opruimen en schoonmaken. Ze komt verschillende poppen tegen en er ontstaan zeepbellen in verschillende vormen. 

Groep 3-4: Parcours dansen

We gaan naar het dierenziekenhuis in de jungle. We volgen de route op de kaart en zien sporen van kikkers en slangen. Kunnen jullie die bewegingen nadoen?

Groep 5-6: Vorm en opbouw van dans

We zijn in de dansfabriek, waar verschillende dansvormen op de lopende band voorbijkomen. Kunnen jullie ze aan elkaar verbinden?

Groep 7-8: Dansstijlen | Musical en Jazz

Welkom in het theater! Voordat een voorstelling hier te zien is, worden rollen verdeeld, een choreografie gemaakt en het lichtplan ontworpen. Repeteren maar! 

Lesblok 3A - Drama

Groep 1-2: Hard en zacht stemgebruik

We zoeken de kat van Elindo, want die is kwijt… We zoeken bij oma en het buurmeisje, maar daar moeten we soms hard en soms juist zacht praten. 

Groep 3-4: Sporen in de jungle

We gaan op zoek naar een nieuwe diersoort in de jungle: de aaplifant! We maken een tocht, waarbij we verschillende soorten dieren tegenkomen. 

Groep 5-6: Theaterlezen

In het laboratorium van Jolijn en Evelien experimenteren we met hoe je goed leert theaterlezen. Vinden we de perfecte formule voor vloeiend theaterlezen?

Groep 7-8: Musical

De leerlingen krijgen hulp van Rick en Jolijn bij het voorbereiden van een optreden, zoals de groep 8-musical of een andere voorstelling! 

Gratis proefabonnement

Heb je nog geen abonnement op 123ZING maar zou je de nieuwe lesblokken dans en drama wel graag willen proberen? Vraag dan een gratis proefabonnement aan.

Daarmee gaan jij en je collega’s de komende 2 maanden gratis aan de slag met álle liedjes en lessen van 123ZING. 

Paars logo van Kindermuziekweek
Van 5 t/m 14 april barst de Kindermuziekweek los! Bekijk het gratis lespakket bij het Kindermuziekweeklied ‘Energie’!