Nieuw: lesblok 2A dans & drama

De nieuwe lesblokken van de leerlijnen dans en drama zijn er! Je vindt blok 2A voor zowel dans als drama nu in de leeromgeving.

Lesblok 2 loopt van de herfstvakantie tot de kerstvakantie. De leerlijnen dans en drama sluiten qua onderwerp aan bij de leerlijn muziek, en zijn daarom goed met elkaar te combineren!  

Lesblok 2A - Dans

Groep 1-2: Snel en langzaam

We zijn te gast in het circus, waar we leren hoe we de circustent bouwen en balanceren op een koord. We gebruiken verschillende manieren van kracht! 

Groep 3-4: Emoties in dans

In het Emotie Hoofdkwartier bestuurt Dominique haar emoties. Hoe zien de emoties blij, boos, bang en bedroefd eruit in bewegingen?

Groep 5-6: Dansgeschiedenis

We gaan tijdreizen! Kirsten neemt ons mee naar drie belangrijke periodes in de dansgeschiedenis. Er wordt gedanst in verschillende stijlen! 

Groep 7-8: Dansstijlen | Pop & Lock

Gerson is een danser die ontzettend goed is in poppin’. Hij kan zijn lichaamsdelen goed controleren en los van elkaar bewegen, net als een robot. 

Lesblok 2A - Drama

Groep 1-2: Snel en langzaam

Circus Tempo zoekt hulp, want er zijn circusartiesten gezocht! We jongleren, spelen verschillende dieren en doen gekke en vrolijke clowns na. 

Groep 3-4: Emoties in spel

We maken kennis met de vier basisemoties: blij, boos, bang en bedroefd. Hoe zien die emoties eruit in spel? En hoe kun je deze vergroten of verkleinen?

Groep 5-6: Toneelgeschiedenis

We reizen samen door de theater-geschiedenis van Europa met een echte tijdmachine. Van de oertijd tot de Grieken en van Shakespeare tot de opera. 

Groep 7-8: Dialogen schrijven

Hoe schrijf je zelf een theatertekst? Via interviews met drie theaterschrijvers leren we daar alles over. En we gaan zelf ook onze eigen dialogen maken! 

Gratis proefabonnement

Heb je nog geen abonnement op 123ZING maar zou je de nieuwe lesblokken dans en drama wel graag willen proberen? Vraag dan een gratis proefabonnement aan.

Daarmee gaan jij en je collega’s de komende 2 maanden gratis aan de slag met álle liedjes en lessen van 123ZING.