Muziek als ondersteuning voor anderstalige kinderen

Misschien heb je sinds kort (of krijg je binnenkort) leerlingen uit Oekraïne in je klas. Muziek is een fijn vak om mee aan de slag te gaan. Het kan helpen een veilig gevoel te creëren en de kinderen op een laagdrempelige manier welkom te heten. Daarbij zijn er binnen het vak muziek meerdere mogelijkheden om zonder gesproken taal aan de slag te gaan. Daarom delen we in deze blog een aantal muzikale tips om je te inspireren.

Liedjes uit Oekraïne
Ben je op zoek naar Oekraïense liedjes? 123ZING biedt helaas geen liedjes in deze taal, maar we hebben wel een leuk alternatief gevonden op YouTube.
Engelse liedjes
Engelstalige liedjes kunnen eenvoudiger zijn om mee te zingen in vergelijking met Nederlandstalige liedjes. 123ZING biedt voor alle groepen verschillende liedjes in het Engels. Op onze probeerliedjes pagina hebben we per groep een Engelstalig lied online gezet waar je direct (zonder abonnement) mee mee kunt zingen.
Meespeelstukken zonder zang
Wil je aan de slag met muziek zonder taalbarrière? Dan zijn de 123ZING meespeelstukken uit Mahlers Digitale Klaslokaal een mooie optie voor groep 1 tot en met 8. Deze klassieke meespeelstukken kunnen meegespeeld worden op ritme-instrumenten en boomwhackers en zijn gratis beschikbaar.
123ZING Componeertools

Ook de 123ZING Componeertools bieden een uitkomst als het gaat om muziek maken zonder taalbarrière. De kinderen kunnen spelenderwijs op een tablet of laptop aan de slag met het zelf creëren en componeren van muziek. Voor iedere groep biedt 123ZING een passende Componeertool. Binnen Mahlers Digitale Klaslokaal vind je ook verschillende leuke lessen met de Componeertools.

Thema Pasen

Pasen staat voor de deur! Binnenkort zetten wij een aantal lessen rond het thema Pasen online, die je ook zonder abonnement kunt gebruiken. Onderdeel hiervan zijn onder andere een Paas Componeertool (maak een beat van tokkende kippen) en een meespeelstuk voor ritme-instrumenten.

Zodra deze beschikbaar zijn voegen we deze ook toe aan deze blog.

Gratis proefabonnement

Wil je meer mogelijkheden op het gebied van Engelstalige liedjes, meespeelstukken zonder zang of de Componeertools. Vraag dan een gratis proefabonnement aan. 

Hiermee kun je twee maanden lang aan de slag met de hele methode. Het proefabonnement stopt automatisch en je zit nergens aan vast.