Checklist Podiumkunsten op School

Deze checklist met praktische tips gebruik je voor de implementatie van 123ZING op jullie school. Zo kan de hele school structureel muziek maken, dansen én spelen! 

Energiek getekende muziekgebouw met muzieknoten en een wereldbol

In 7 stappen naar Podiumkunsten op School

Volg de 7 stappen en veranker 123ZING binnen jullie school!

Zoek je extra ondersteuning?

Volg een training -zelf of met je team – waarin een 123ZING-trainer je begeleidt bij alle wensen die jullie hebben rondom het gebruik van onze methode. 

Anderen inspireren met jullie verhaal?

Deel jullie favoriete 123ZING-momenten met ons via de verhalenpagina en zet jouw school in de spotlight! 

1

Kies een beheerder en richt jullie schoolaccount in.

Maak leerkrachten en groepen aan. Bepaal samen welke collega(s) de rol van kartrekker op zich nemen, en maak deze collega’s ook kartrekker in het account. 

2

Laat het team kennismaken met de methode.

Introduceer 123ZING bij een teamvergadering met een lied of een energizer, bijvoorbeeld ‘Disco Supermarkt’. Plezier gegarandeerd! Of start met een les uit de dans- of dramaleerlijn en doe samen de warming-up. 

3

Zorg voor deskundigheidsbevordering en inspiratie.

Bekijk het 123ZING-scholingsaanbod voor een helpende hand bij het geven van muziek-, dans- en/of dramales. Plan een teamtraining om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en attendeer collega’s op onze gratis online trainingen voor direct toepasbare tips.

4

Creëer draagvlak en maak afspraken over het podiumkunstenonderwijs op jullie school.

Waarom investeren jullie in muziek, dans en/of drama? Hoe willen jullie dit uitvoeren? Denk aan het volgen van de doorlopende leerlijn en bijvoorbeeld vakintegratie door de podiumvakken te verbinden met diverse leergebieden. Leg deze afspraken vast, bijvoorbeeld in het handige 123ZING Plan

5

Activeer in elke groep de Kidspagina (of stimuleer collega's dit zelf te doen).

Zo kunnen de leerlingen op school én thuis zelfstandig verder met hun favoriete liedjes en lessen van 123ZING, én met de componeertool. 

6

Check de schoolinstrumenten en vul deze indien gewenst aan.

Wij adviseren het gebruik van boomwhackers en ritme-instrumenten om de methode optimaal te kunnen benutten. Bekijk voor aanschaftips de Checklist Schoolinstrumenten.

7

Laat zien dat jullie school actief lesgeeft in de podiumkunsten.

Plan door het jaar heen schoolbrede momenten met muziek, dans en/of drama, bijvoorbeeld aansluitend bij thema’s als kerst en Sinterklaas, tijdens de Kinderboekenweek en de Kindermuziekweek, of tijdens een schoolfeest. 

TIP: Deel jullie favoriete momenten op de socials. Gebruik #schoolindespotlight en tag @123_zing! Of stuur je verhaal in via de verhalenpagina

#muzikaleschool

Muziek zorgt niet alleen voor ontspanning en verbinding, muziek prikkelt ook de creativiteit en stimuleert het leren. 

Met de muziekmethode van 123ZING ervaren leerlingen het plezier van samen muziek maken. Meer weten over #muzikaleschool? Klik op de onderstaande button.